Noen huskeregler med kredittkort på ferien

Det er deilig enkelt å ha med seg kredittkortet på ferie, uansett hvor lang ferien er elle hvor den går. En slipper å tenke på å ha med seg valuta til et eller flere ulike land. Du slipper å bruke penger fra din egen konto, men låner disse tilnærmet gratis av banken, så lenge du betaler regningen innen forfall.
Skal dere leie bil eller bo på hotell, slipper dere å måtte legge ut depositum til flere parter. Med et kredittkort, vil det kun bli reservert et beløp på kortet. Det vil ikke ha noen innflytelse på kreditten din. Men, det kan også fort bli en negativ opplevelse. Derfor har vi samlet noen gode tips til deg.

6 gode huskeregler når du tar kredittkortet med på ferien

1. Når du skal betale med kortet i utlandet, så bruk alltid chippen om det er mulig. Dette er sikrere enn magnetstripen og de fleste betalingsterminaler kan ta imot chip i dag.

Prämie12. Om du får muligheten for å velge hvilken valuta som skal brukes til betaling, bør du alltid velge den lokale valuta. Du vil bli belastet med valutapåslag på ca. 1,75%, noe som stort sett alle kredittkortselskapene gjør. Dette slipper en ikke, men fortsatt vil dette være rimeligere enn å bli belastet i norske kroner. Velger du norske kroner, vil du få en mye dårligere kurs. Dermed blir det et dyrere kjøp, enn om en velger den lokale valutaen.

3. Er dere ute og spiser på en restaurant eller kafe, er det dessverre fortsatt noen servitører, som benytter seg av sjansen til å «låne» kortinformasjonen din. De fleste steder har mobile kortterminaler og da har du full kontroll. Men, ikke alle har dette enda og da må servitøren kanskje ha med seg kortet, slik at denne kan bruke en terminal bak baren eller et annet sted. Dette bør ikke ta veldig lang tid. Men det tar ikke lang tid å skrive ned kortnummer og andre data, så vær oppmerksom på eventuelle uventede transaksjoner i den nærmeste fremtid.

4. Og det bringer oss til et punkt som omhandler litt det samme. Ferie skal gjerne handle om å kose seg, slappe av og slippe å tenke alt for mye på kjedelige ting. Men en bør følge litt med på bevegelsene på kredittkortets konto, om det er mulig. Ikke hver dag, men en gang i uken eller så.
Da har dere kontroll og vil fort se om det skjer uventet aktivitet på kontoen.

5. Oppbevar kortet på et trygt sted. Og har dere med flere kort, så la de andre ligge igjen på hotellet. Dere trenger kun et kort om gangen og da er det ingen grunn til å utsette seg selv for unødig risiko.
Og husk å ikke oppbevare koden i skriftlig form på samme sted som kortet.

6. Når du har med kredittkortet på ferien, så bruk det, men gjør det fornuftig. Ved å bruke kredittkortet slipper du at det er dine penger, som går ut av kontoen din. Med kredittkortet låner du pengene og betaler du fakturaen til forfall, er dette lånet tilnærmet gratis. Dersom du enda ikke har fått deg et kredittkort til ferien så kan du sjekke denne testen av mange forskjellige kort.